PONUDA

IZLETI PO CRNOJ GORI

Za sve ljubitelje prirode, avanture, predjela od kojih zastaje dah, kao i za one željne znanja,vodimo vas na najatraktivnija mjesta centralne i sjeverne Crne Gore. Posjetite sa nama Ostrog, najveće svetilište u Crnoj Gori, Nacionalni park Lovćen i Mauzolej posvećen crnogorskom vladaru Petru II Petroviću Njegošu. Za ljubitelje netaknute prirode, endemskih vrsta faune i flore vodimo vas u nacionalni park Skadarsko jezero, a za one željne adrenalina ne propustite rafting na Tari.

null
null
null
null

Manastir Ostrog

Manastir Ostrog, najpoznatije hodočasničko mjesto u Crnoj Gori, podignuto u XVII vijeku, udaljen je manje od dva sata od mora. Smješten je u kamenoj litici visoko u stjenovitom planinskom masivu i često zaklonjen oblacima i maglom.
Osnovao ga je hercegovački mitropolit Vasilije, koji je u manastiru i sahranjen i proglašen svecem čudotvorcem. Posjećuju ga hodočasnici svih vjera i konfesija i pravoslavci i katolici i muslimani, jer se vjeruje da su mošti Sv.Vasilija čudotvorne.
Manastirski kompleks sačinjavaju:
Donji i Gornji manastir sa konakom i bibliotekom, kao i novoizgrađenom “obrednom crkvom”, pomoćnim zgradama i učionicama za polaznike teološke škole.
U Gornjem manastiru u ćivotu smještenom u pećinskoj crkvi počivaju mošti Sv.Vasilija Ostroškog.

Lovćen

Nacionalni park Lovćen se nalazi na jugozapadu Crne Gore, obuhvata najveći dio planine Lovćen koja je jedan od simbola države a proglašen je nacionalnim parkom 1952. godine. Najveći vrh je Štrovnik (1749 m). Posebnu kulturno-umjetničku vrijednost predstavlja Mauzolej posvećen crnogorskom vladaru i pjesniku Petru II Petroviću Njegošu, izgrađen na Jezrskom vrhu (1660m), rad poznatog vajara i arhitekte Ivana Meštrovića i do njega vodi 461 stepenik.

Pogled koji se pruža je nešto posebno, široki vidici na sve strane,  predivne panorame koje se prostiru sa ovih mjesta, kao i vazduh bogat mirisima raznovrsne flore, predstavlja spektakularan doživljaj za svakog posjetioca.

Skadarsko jezero

Smješteno na krajnjem jugoistoku Crne Gore, u srcu istoimenog nacionalnog parka nalazi se Skadarsko jezero najveće jezero na Balkanu. Obale su razuđene, sa brojnim uvalama, poluostrvima i rtovima, a životinjski i biljni svjet je vrlo razvijen, što jezeru daje posebnu ljepotu i svrstava ga u rijetke prirodne rezervate. Jezero je najveći ptičji rezervat u Evropi, a posebna atrakcija je pelikan.

Pored mnogobrojnih srednjovjekovnih manastira kao što su Bogorodica Krajinska iz XI vijeka, Manastir Starčeva Gorica, Sv. Nikola i mnogi drugi, otkrivena su i značajna arheološka nalazišta iz doba Ilira, Grka i Rimljana. Zbog svih tih osobina, Skadarsko jezero je proglašeno nacionalnim parkom, a Ramsarskom konvencijom upisano je u svjetsku listu močvara od međunarodnog značaja.

Rafting na Tari

Rafting na Tari – Najljepši način da oprobate sebe i svoj avanturistički duh i da doživite nezaboravne trenutke je splavarenje predivnom rijekom Tarom, smaragdno zelenom oazom tišine.

Vjekovima je snažna planinska ljepotica dubila krečnjačku površinu kroz koju prolazi, oblikujući na svom putu brojne tjesnace, gromadne prepreke i ponore. Poznata kao “Suza Evrope” zbog svoje kristalno čiste vode i netaknute prirode Tara je upisana u listu UNESCO-vih rezervata.

decor-border

IZLETI BRODOM

Zaplovite sa nama i otkrijte ljepotu Boke Kotorske.
Neponovljivo slikovita priroda, burna istorija i očaravajua arhitektura jednog od 25 najljepših zaliva na svijetu, uvrštenog u listu kulturne baštine UNESCO-a, bez sumnje ostavljaju najimpresivniji utisak kada se dožive sa mora. Ovaj zaliv, zahvaljujući svom neobičnom izgledu često nazivaju i najjužniji fjord u Evropi. Odiše neobičnim mirom i tišinom, talasi mora šapuću priče o velikim vladarima, plemićkim porodicama, slavnim kapetanima i mornarima Boke. Još od antičkog perioda bio je odlično sklonište mnogih naroda, koji su doprinjeli osnivanju gradova, gradili svoje palate, ljetnjikovce, crkve, luke i brodogradilišta.

Visoke planine koje su se nadvile nad tankom linijom obale, štite ga oštre klime sa sjevera. Zbog toga je Boka oaza mediteranske vegetacije. Dok je na planinskim vrhovima snijeg, u podnožju cvijetaju ruze, kamelije i mimoza. Na samom ulazu u Boku Kotorsku je ostrvo Lastavica, poznatije kao Mamula, utvrđenje izgrađeno 1850. god. korišćeno kao zatvor. U neposrednoj blizini je uvala Dobreč, dostupna samo brodom, zatim uvala Žanjice, atraktivno izletište sa prelijepom pješčanom plažom.

To je idealno mjesto za kupanje, sunčanje i zabavu. Plaža je duga oko 300m, sačinjena od bijelih oblutaka i zaštićena od vjetrova rtom Arza, sa prirodnom hladovinom od guste šume starih maslina. U blizini je i veličanstvena pećina Plava Špilja, gdje je more duboko prodrlo u unutrašnjost stijena, a ime je dobila po očaravajucoj plavoj boji koja se stvara refleksijom sunčevih zraka od površine mora. Na ulazu u zaliv u podnožju planinskog masiva Orjen nailazimo na Herceg Novi, grad cvijeća, umjetnika i skalina. Od kulturnih spomenika dominiraju Kanli Kula, ili Krvava Kula, nekada zatvor, a danas popularna ljetnja pozornica, zatim impozantne tvrđave Španjola i Forte Mare i veliki broj crkvi.

Na izlazu iz najužeg dijela zaliva, moreuza Verige, dočekaće nas barokni grad Perast i njegova dva ostrva. Perast je grad slavne prošlosti i nekada je posjedovao svoju flotu sa oko 100 brodova, a danas je to grad spomenik sa prelijepim palatama i crkvama. Posebnu atrakciju čine dva peraška ostrva: Sveti Đorđe, prirodno ostrvo sa istoimenom crkvom iz XVII vijeka, koja je okružena čempresima i grobljem peraških pomoraca. Gospa od Škrpjela, vještačko ostrvo posvećeno istoimenoj zaštitnici pomoraca u čiju čast se organizuje posjeta ostrvu svakog 22. jula (tradicionalna manifestacija – Fašinada). Crkva potiče iz XVII vjeka, a zidove i tavanicu prekriva 68 slika Tripa Kokolja, jednog od najpoznatijih domaćih baroknih slikara. Crkva i njena riznica će vas očarati kako nevjerovatnom pričom o svom nastanku, tako i dragocjenim predmetima.

U srcu zaliva, u podnožju padina Lovćena je Kotor, grad koji je zbog svojih kulturno istorijskih spomenika pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske kulturne baštine, ujedno je popularan i kao centar tranzitnog turizma, koga tokom godine posjeti veliki broj kruzera. Svojim uskim ulicama, živopisnim građevinama, trgovima, škverovima punim života predstavlja pravu atrakciju, što se naročito odnosi na stari dio grada oivičen bedemima dugim 5km.

Gradom dominira Katedrala Svetog Tripuna sa dva zvonika koji su sagradjeni u različitim stilovima, baroknom i romanskom. Pored katedrale tu su i crkva Sv. Nikole, crkva Sv. Luke sa prelijepim ikonostasom, Pomorski muzej sa bogatom kolekcijom brodova, kostima i oružja. U centralnom dijelu nalazi se i Tivat, grad prijatne klime sa mnogo sunčanih dana, bogat vegetacijom, parkovima, baštama i vinogradima. Nekada je bio važan industrijski grad, a danas je poznata luka na Mediteranu sa prvom luksuznom marinom za mega jahte na Jadranu – Porto Montenegro. Pored marine, naselje Porto Montenegro obuhvata luksuzne apartmane i stanove na samoj obali mora, restorane sa autentičnim specijalitetima različitih kuhinja, kafiće za ljubitelje dobrog provoda, te veliki izbor sportskih, rekreativnih i kulturnih aktivnosti i dogadjaja. Ljepoti Tivatske obale doprinose i Ostrvo Cvijeća i ostrvo Sveti Marko sa očuvanom netaknutom  prirodom. Zahvaljujući svom izvrsnom poznavanju mora, pobrinućemo se da Vaš dan na moru bude nezaboravan i da Vas na najbrži i najjednostavniji način odvedemo do Vaše željene destinacije. Svi naši izleti su osmišljeni i prilagođeni Vašim ličnim željama i potrebama.

decor-border

RONILAČKI IZLETI

Odkrijte čaroban podvodni svijet !

Istražite sa nama podvodni svijet pun novih boja, oblika i stvorenja, otkrijte nova mjesta, nove senzacije i nova iskustva. Ronjenje na arheološkim lokalitetima, istorijskim olupinama i grebenima pruža mogućnost da zavirite u jedan sasvim drugačiji svijet, osjetite dašak prošlosti i razotkrijete misterije lokalnih špilja.  Istraživanje ljepota podmorskih vrtova prepunih života, povezanost sa prirodom, prilika je da obnovite svoju energiju i probudite  osjećanja i doživite nezaboravno iskustvo koje će vam se zauvijek urezati u sjećanje. Zaronite sa nama i istražite brod Tihany, Posejdonov grad, Patrolni brod, Plavu Špilju i mnoga druga tajanstvena i očaravajuca mjesta.

U ponudi imamo:

  • Intro zaron
  • Probno ronjenje – uvodni program ronjenja pogodan za sve početnike i one koji žele da se oprobaju u ronjenju. Sastoji se od teoretskog dijela i jednog zarona u moru sa instruktorom.
  • Kurs za ronjenje (po CMAS programu)
decor-border

MEDITERNASKA DOMAĆA KUHINJA

Nakon aktivno provedenog dana na moru i suncu, u predvečernjim satima se možete opustiti na terasi apartmana Stella del Mare uz predivan pogled na more, dobro društvo i odlične zalogaje. Naše ljubazno osoblje sa posebnom pažnjom i po originalnim lokalnim receptima pripremiće za vas raznovrsne ukusne specijalitete iz mora po vašoj želji.

U ponudi su dnevno svježe školjke, rakovi i ribe koje direktno iz mora stižu na vaš tanjir.

Naši gastronomi naglasili su da nijedan recept nije potpun bez vrhunskog vina, koje čini svaki od ovih specijaliteta još posebnijim. Zbog toga se često i koristi stara izreka da: Riba pliva tri puta: prvi put u moru, drugi u ulju, a treći put u vinu, a u sve ovo je svako ko je posjetio naše apartmane imao priliku i da se uvjeri.